Mariagoslar

Velkommen til mariagoslar

Nature

Unge har behov for bedre alkoholrådgivning

Man er knapt blevet fjorten, inden man skal konfirmeres, og så begynder balladen. Der skal være blå mandag, og klassens smarte drenge har taget øl med, for nu er man indtrådt i de voksnes rækker, og så kan man også drikke øl og spiritus. I en så ung alder, der ellers burde være fyldt med blandt selv slik og sodavand, begynder man i Danmark allerede at ty til alkoholiske drikke, selvom man i resten af verden først starter på dette mange år efter. Det ligger dybt i vores ungdomskultur, men udviklingen er sundhedsskadelig, og mange peger nu må, at man skal forsøge at ændre denne ungdomskultur igennem rådgivning om alkohol til de unge mennesker.

Alkoholrådgivning kan forebygge et alkoholmisbrug

Det er dog hverken skolelæreren eller præsten, der skal fortælle de unge mennesker, at man ikke behøver at drikke i en så ung alder, selvom resten af skoleklassen gør det. Det skal foregå fra hjemmet. Det kan dog være svært for alvor at få fat i børnene, hvis man som forældre vil sætte sig ned, rådgive om alkohol og fortælle om de konsekvenser, det har, når man drikker alkoholiske drikke som øl eller spiritus. Det er heller ikke alle forældre, der kender til konsekvenserne ved alkoholmisbrug og hvilke psykiske og fysiske skader, et misbrug kan påføre de unges liv.

Selvom man bør give det et forsøg, er der heller ikke ret mange unge, der lytter, når de gode råd kommer fra forældrene og det er en bekymrende udvikling. Har det enkelte barn i stedet en storesøster eller storebror eller en onkel, der fungerer som rollemodel for det enkelte barn, vil det være en fordel af få etableret en samtale om alkoholforbruget i mellem disse to parter. Der kan altså være stor forskel på virkningen, alt afhængig af hvor rådgivningen kommer fra.

Samtidig opfordrer flere organisationer i dag både unge og forældre til at afholde alkoholsamtaler i hjemmet, således at man langsomt kan opbygge en ungdomskultur, der gør det hipt og sejt at vælge en sodavand i stedet for en øl, når man er ude at more sig på blå mandag.

Comments   0


Norway

Regeringen vil hjælpe flere alkoholmisbrugere

Regeringen har allerede sat afgiftspriserne op på alkohol i et forsøg på at hjælpe de mange alkoholikere, der findes i Danmark. Ved at hæve priserne, har man håbet, at finansieringen af alkohollen vil blive så svær, at mange, der var afhængige af alkohol, simpelthen vil være tvunget til at stoppe deres alkoholmisbrug, således at de kunne komme tilbage og være en fast integreret del af samfundet. Det har dog desværre ikke ændret på antallet af alkoholmisbrugere i Danmark, viser ny undersøgelse.

Hjælp til alkoholmisbrug uanset priser

Derfor skal alkoholmisbrugerene benytte sig af den hjælp der er, uanset hvor dyre eller billige alkoholpriserne er. Priserne kommer nemlig ikke til at rykke, hvor mange øl der bliver drukket, for dem der er afhængige. Hvis alkohollen er for dyr i Danmark, vil mange alkoholikere, der ellers trænger til hjælp, blot tage til Tyskland og købe en masse alkohol ved grænsen.

Det er derfor afgørende, at man sætter fokus et andet sted end på prisniveauet, således at man for alvor kan lave en effekt på de mange alkoholmisbrugere, der findes i Danmark.

Henvisninger til alkoholambulatorium kan være løsningen

Hvis man skal få folk i alkoholbehandling, er det afgørende at fortælle om de tilbud, der findes i de forskellige kommuner. Hver kommune har nemlig forskellige tilbud med forskellige alkoholambulatorier, alt efter hvad der virker bedst de enkelte steder. Har man behov for hjælp, anbefales det derfor, at man blot opsøger hjælpen ved at henvende sig til de fagpersoner og det personale, der kan tilbyde deres ekspertise og rådgivning på området. Idag findes der et alkoholambulatorium og behandlingshjem i de fleste storbyer, hvilket gør det nemmere og hurtigere at give den fornøden alkoholbehandling, til dem der har akut brug for den.

Rent politisk kan meget tyde på, at det også er denne vej, man skal kigge, hvis man gerne vil sænke antallet af alkoholikere. Det kan hvert fald konkluderes indtil nu, at det ikke hjælper meget at prisregulere alkohollen, hvis man gerne vil fremme den hjælp, der skal bremse det stigende alkoholmisbrug i Danmark.

Skoler vil støtte studerende til bedre planlægning

Rigtig mange studerende sidder netop nu og er ved at skrive en større opgave på enten gymnasiet eller universitetet. De mange opgaver er typisk i et meget stort omfang og for at lave dem, skal man kontakte mange kilder, ligesom man skal have helt styr på de aftaler, man har indbyrdes med hinanden. Her kan det i høj graf hjælpe at have en kalender, hvor man sammen kan strukturere de aftaler, man dels har med hinanden, ligesom de aftaler man har med kilder.

For at hjælpe de studerende til bedre at kunne planlægge og overholde vigtige deadlines, har flere skoler bl.a. valgt at forære de studerende, kalendere fra Mayland i 2020, foruden en række andre midler og metoder, der skal gøre det nemmere og hurtigere at bevare overblikket i en travl projekttid.

Planlægning med en Mayland kalender kræver disciplin

Det er dog ikke alle der er lige gode til at gøre brug af kalenderen, hvilket måske kan skyldes, at vi i dag er knap så disciplineret i skolerne som førhen. Vil de studerende få glæde af en Mayland kalender (eks. på kalendersystemer) i 2020, kræver det at de tager sig tiden til at fylde kalenderen og månederne ud, f.eks. med de noter og aktiviteter der skal klares i forbindelse med deres projekter.

Det handler i bund og grund om at planlægge forud, så man ved hvad man skal nå på bestemte tidspunkter. Når man har gjort dette, bliver det også nemmere at overskue, hvor travlt man har med projektet, da man konstant vil være bevidst om, hvor langt i processen, man er nået. Ligeledes kan man også notere aftaler med kilder, vejledermøder og så videre i sin kalender, således at man ikke glemmer de ting, man skal nå.

Det kan heller ikke udelukkes, at mange studerende bruger digitale kalendere til at planlægge i. Disse kommer som standard i nye smartphones, hvilket gør dem nemt tilgængelige. Dette på trods af langt fra alle foretrækker en digital kalender.

Fordele ved en kalender i eksamenstiden

Der er en lang række fordele, der taler for, at man benytter en Mayland kalender, når man skal i gang med sit projekt. Bruger man denne slags kalender til at få et overblik, vil man blandt andet;

  • have lettere ved at overskue aftaler
  • vide, hvornår man skal snakke med kilder og vejledere
  • igennem sin Mayland kalender se, hvor langt man er nået i den planlagte arbejdsproces.

Om støtten til de studerende bliver en succes må tiden vise. Det er dog et rigtig fint initiativ til bedre planlægning i skolerne.

A kasse priser hjælper med at få folk i job

Der har været meget stor ledighed under finanskrisen i den danske arbejdsstyrke. Når folk er blevet fyret, har de haft store problemer, da cirka en tredjedel af alle danskere ikke er medlem af en a-kasse. Det betyder, at man hverken har stået med dagpenge eller med en, der kunne guide en til et job. De faldende priser for medlemskab af en a-kasse, har dog gjort at denne udvikling slet ikke er så dominerende længere, hvilket betyder, at ledigheden er dalende.

Billig a-kasse gør forskellen

En række initiativer har gjort, at flere a-kasser nu er så billige, at langt de fleste danskere melder sig ind i en. En af grundende til dette er, at der er blevet lavet en række love, der skal overholdes som a-kasse, hvilket betyder, at mange a-kasser, store som små, indeholder og overholder det samme på trods af prisforskelle. Det har netop åbnet op for, at flere nu kan få sig en billig a-kasse, hvor man ikke længere behøves, at betale mere for de samme fordele. Se også denne en billig a-kasse der klarer det tunge arbejde for dig, med at liste priser på de største a-kasser.

Ændringerne har også medført væsentligt større konkurrence, hvilket betyder, at priserne langsomt begynder at dale ned. Udover det har en initiativer som gratis a-kasse til studerende betydet, at man allerede fra en ung alder bliver vant til at have en a-kasse og forstår betydningen af den, så man ikke, når man kommer ud på arbejdet, finder sig et job, uden at vide, hvad der kommer til at ske, hvis man pludselig ikke har det længere.

Steget medlemstal på baggrund af nye a kasse priser

De nye og lavere priser, man skal betale, hvis man vil være medlem af en a-kasse har også betydet, at langt flere melder sig ind i de enkelte a-kasser, og medlemstallet stiger derfor kontinuerligt i disse dage. Det er i bund og grund en god historie for det danske samfund, da vi nu i fremtiden kommer til at have væsentligt færre mennesker på kontanthjælp, som ikke skubbes ind på arbejdsmarkedet.

Legetøj børn

annoncer

Elverbørn er legetøj i høj kvalitet og gode priser.
Elverbørn er en dansk webbutik med 4.8 i Trustpilot.


Populære Posts